top of page

שותפים ליצירה

אורית גרוס.jpg
אבי בללי.jpeg
יעל פלקסר .jpg
1V5A8536.jpg
נטלי צוקרמן.JPG
rotem elroy.jpg
איריס מועלם.jpg
קרני פוסטל .jpeg

נטלי צוקרמן

דרמטורגית לעבודות GO, כחולות, Acting Our Age

יוצרת, מרצה, מנהלת אמנותית ודרמטורגית. במשך עשרים שנה, יצרה והשתתפה בהפקות רבות של תיאטרון, מחול ופרפורמנס בישראל ובעולם. עבודותיה האוטוביוגרפיות והבינתחומיות עוסקות בגוף, זהות ומוגבלות. 

בין עבודותיה בישראל: בלוברי (יוצרת ומבצעת בשיתוף תומר קופל, עתליה ברנזבורג ואורי לנקינסקי); זוכת פרס ההצגה הטובה ביותר בפסטיבל עכו 2022; הפרפורמנס נקודת מפגש (בשיתוף עם ענת רדנאי) בפסטיבל אינטימדאנס 2021; Practice Makes Perfect (יוצרת ומבצעת) – זוכת פרס הפרפורמר לנטלי צוקרמן בפסטיבל עכו 2015 ובפרס עבודת אנסמבל בקיפוד הזהב; הגוף האחר (יוצרת בשיתוף עתליה ברנזבורג ומבצעת) – זוכת פרס מבצעת בהצגות יחיד בקיפוד הזהב 2013; עץ משפחתי (יוצרת ומבצעת), שיחות עם הברמן (יוצרת ובמאית יחד עם ליחי בקרמן). בין עבודותיה בעולם: Willo & Robo (נורבגיה), Are you Cold? (פסטיבל NRLA, גלזגו), It All Depends on Who Plays the Leading Part (Edinburgh Fringe Festival). הופיעה בין היתר ביצירות: סל תרבות מאת יאיר ורדי, דינג דונג מאת תמי רבן, תורת הזרע מאת דפנה זילברג, לא מכניסה את זה הביתה מאת ג'ייסון דנינו הולט. 

בין תפקידה כמנהלת אמנותית: פסטיבל כלים 2022-2023 במרכז כלים לכוריאוגרפיה עכשווית יחד עם איילה פרנקל; פסטיבל 'היום שאחרי - חתירה למגע' 2020 יחד עם ג'ייסון דנינו הולט; פסטיבל 'תלוי במקום' בתל אביב 2010-2014 – יוזמת ומנהלת אמנותית עם ליחי בקרמן; 'פעימת לילה' של עיריית תל אביב-יפו בלילה לבן יחד עם רואי גורמזאנו; פסטיבל בת-ים הבינלאומי לתיאטרון רחוב ומרחב ציבורי 2018 יחד עם יוגי דקל, יואב ברתל ורואי גורמזאנו; הכנס המקוון 'תיאטרון של אי-ודאות' 2020 שעסק ביצירה ישראלית ועולמית בתקופת הקורונה, יחד עם משה פרלשטיין, בשיתוף אי"ב וביוזמת משרד התרבות ומשרד החוץ. כדרמטורגית היא עובדת עם יוצרות ויוצרים מתחום התיאטרון והמחול, ביניהם: ג'ייסון דנינו הולט (לא מכניסה את זה הביתה, ניים דרופ), רן בכור (שרבר), גלית ליס (Go, כחולות, Acting our Age), דפנה זילברג (תדגימי), ניב שינפלד ואורן לאור (Art Attack) ואיילה פרנקל (Transfor(man)ce). בשנים 2018-2019 היתה דרמטורגית וחברת ועדה באירועי ישרא-דרמה וחשיפה בינלאומית בתיאטרון ובמחול מטעם משרד התרבות ומשרד החוץ. 

מלמדת תיאטרון, דרמטורגיה, חינוך לתיאטרון ופרפורמנס במסגרות שונות ברחבי הארץ ומרצה באוניברסיטת תל אביב ובסמינר הקיבוצים. בעלת תואר בחינוך ובימוי מסמינר הקיבוצים, תואר ראשון בהצטיינות יתרה בפרפורמנס מה-RCS בסקוטלנד, ותואר שני בהצטיינות יתרה בתיאטרון באוניברסיטת תל אביב.

נטלי

אורית גרוס

אסיסטנטית ושותפה לעבודות 557, GO, כחולות ו-Acting our Age

אורית גרוס (ילידת 1955) היא פסיכותרפיסטית, יוצרת, רקדנית (non-dancer) וסופרת. רקדנית ושותפה ליצירה של גלית ליס בעבודות: Acting our Age )2023 – יצירה משותפת לגלית ליס ויעל פלכסר; כחולות (2020), GO (2017), ו-557 (2014). כפרפורמרית/רקדנית, השתתפה ביצירות מופעי ההיסטריה פרק ב' (2022) של עדילי ליברמן; חייכת אלי פתאום (2019) של עדי שילדן; חדר התבוננות (2017) של גלית קריידן. פרסמה ארבעה ספרי פרוזה: אספת דיירים, (הוצאת כרמל, 2019), רצפת חול (הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2012), קליפות שקופות (הוצאת כרמל, 2006), סיפורים מאחורי הגב (הוצאת כרמל, 2003).  

אורית

אבי בללי

מוסיקה מקורית לעבודות 557, GO וכחולות

אבי בללי הוא מייסד להקת נקמת הטרקטור ומוכר כאמן-יוצר פורה, מגוון וייחודי בתרבות הישראלית. בשלושת העשורים האחרונים הוא מוביל את להקת הרוק נקמת הטרקטור כסולן, בסיסט וכותב שירים. הוא הוציא עד כה 9 אלבומים עם נקמת הטרקטור ו-6 אלבומי סולו קונספטואליים, שיתף פעולה עם יוצרים מתחומים שונים והלחין מוזיקה למחול, תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה שזיכו אותו בפרסים רבים.

אתר: https://avibelleli.com

רותם

רותם אלרואי

עיצוב תאורה לעבודות GO, כחולות ו-Acting our Age

רותם אלרואי הוא מעצב תאורה וטכנאי. משנת 2010 משתף פעולה עם יוצרות ויוצרים רבים בתיאטרון ובמחול, ומעצב תאורה למופעים בתיאטרון תמונע, הזירה הבין תחומית, תיאטרון הקרון, תיאטרון החנות, תיאטרון הבית, תיאטרון הקאמרי, אוניברסיטת תל אביב, סמינר הקיבוצים, גודמן – בית ספר למשחק בנגב, פסטיבל ישראל, פסטיבל הבובות בירושלים ובהפקות עצמאיות ברחבי הארץ. מזה מספר שנים עובד עם גלית ליס, ועיצב את התאורה לעבודותיה GO, כחולות ו-Acting our Age.

אבי

יעל פלכסר

 כוריאוגרפית שותפה ורקדנית בעבודה Acting our Age

יעל פלכסר (ילידת 1971) הקימה ומנהלת את להקת Flexer & Sandiland יחד עם האמן הדיגיטלי ניק סנדילנד. הלהקה פועלת מעל 20 שנה ויוצרת הופעות לבמה, מייצבים דיגיטליים לגלריות ומרחבים ציבוריים, סרטי מחול ואפליקציות לטלפונים. העבודות שמות דגש על יצירת אינטימיות ודיאלוג בלתי פורמלי בין הרקדנים לקהל בדרך שמתייחסת לנוכחות הפיסית של הצופה. הפקות הלהקה האחרונות כוללות את: Imagining Otherwise (2020-2023), Curiouser (2018-19), Disappearing Acts (2016) והעבודות האינטראקטיביות של ניק סנדילנד Border Control (2022) Trip Hazard (2014-2021), The Hum (2017-2020) Weighting (2016-2017). 

הלהקה ממוקמת בעיר ברייטון, עובדת ומופיעה ברחבי בריטניה ובעולם לצד שיתופי פעולה עם ארגוני ולהקות מחול, פסטיבלי מחול ואמנות דיגיטלית. הלהקה הוזמנה ליצור עבור להקות מחול, פסטיבלי אמנות וארגונים שונים, ביניהם: Sadler’s Wells, Barbican Centre, Brighton Festival LCDS – The Place, Trinity-Laban, Dybwikdans, Stavanger University & RAS – Norway, Southeast Dance Motus Festival, Hull Dance, National Youth Dance Company – Scotland, המסלול – ביכורי העיתים. פלכסר יצרה עד היום 13 עבודות ללהקה ומעל 40 יצירות ללהקות אחרות בעולֹם, לנוער, קבוצות קהילתיות ולהקות של הגיל השלישי. יעל היא מרצה בכירה (Reader) לתואר מאסטר במחול באוניברסיטת צ'יצ'סטר, ומנהלת אמנותית של להקת Mapdance.

יעל

איריס מועלם

תפאורה לעבודה כחולות 

איריס מועלם היא יוצרת במה, תאורה ווידאו לתיאטרון אדריכלות. בעלת תואר ראשון במסלול לעיצוב תיאטרון באוניברסיטת תל אביב, ותואר הנדסאית דפוס במכללת הדסה ירושלים. ב-3 השנים האחרונות היתה יוצרת שותפה למופע Hi, Can I Help You עם אפרת רובין ואורי לוינסון שהועלה במרכז הערבי יהודי ביפו ב-2021, ואוצרת שותפה לניצן כהן וארז מעין-שלו בפסטיבל א-ז'אנר אופק האירועים שהתקיים באופן מקוון ב-2020. בין עבודותיה האחרונות: תפאורה לבלוברי של נטלי צוקרמן (פסטיבל עכו 2022) – זכייה בפרס התפאורה; עיצוב במה לכחולות של גלית ליס (פסטיבל ישראל 2020). לאורך שנות עבודותיה זכתה ב-4 פרסי קיפוד הזהב ו-2 פרסים נוספים בפסטיבל עכו. חונכת תלמידי עיצוב תאורה במגמת תיאטרון באוניברסיטת תל אביב. בין עבודותיה: תאורה לפרויקט s1 של אנסמבל כאן; במה, תאורה ווידאו בהצגה Practice Makes Perfect של נטלי צוקרמן; במה ותאורה לגן עדן אבוד של קבוצת פאתוס-מאתוס. 

קרני פוסטל

מוסיקה לעבודה Acting Our Age

קרני פוסטל היא זמרת-יוצרת, צ'לנית, אמנית אקספרימנטלית ומפיקה, שעשייתה לאורך השנים זוכה לשבחי הביקורת. בוגרת האקדמיה למוזיקה ע״ש רובין באוניברסיטת תל אביב. מאז ועד היום מנגנת ושרה עם אסף אבידן, אסף אמדורסקי, דנה ברגר, אביב גפן, ברי סחרוב, ורד קלפטר, שלום חנוך, גידי גוב, שלמה ארצי, שולי רנד, רישומי פחם של מאיר אריאל, משינה, החברים של נטשה, שלומי שבן, אלונה דניאל ועוד, וגם עם הרכבים נסיוניים שונים. 

מסוף שנות ה-90 כותבת מוזיקה לטלויזיה, סרטי דוקו ופיצ׳ר וזכתה בקטגוריית המוזיקה בפסטיבל ירושלים. מ-1991 כותבת מוזיקה למחול, ועבדה בין היתר עם להקת מחול בת-שבע (על וירוס של אוהד נהרין), נעה דר, יסמין גודר, רינה שינפלד, איריס ארז ואנסמבל תיאטרון-תנועה תמו-נע. בין השנים 1994-2000 הקימה עם חיים לרוז את ההרכב 'ביקיני' שהוציא 2 אלבומים. ב-2001 הוציאה אלבום סולו ראשון שנשא את שמה וזכה להשמעות רבות בישראל. ב-2009 הוציאה אלבום נוסף חדר – ביצועי לייב לאלבום סולו הראשון. ב-2016 הצטרפה להרכב 'אנטישפע' העוסק בשירה. קיבלה את פרס אופיר לשנת 2020 על יצירה מוזיקלית מקורית לסרט אסיה. היא חברה בהרכב לאה ג׳י וברביעיית המיתרים של דורליר. לאחרונה הקימה את רביעיית קרני פוסטל שממלא את היכל התרבות. אמא של תומה ואיתמר.

קרני
איריס

מאיה בש

עיצוב תלבושות לעבודה כחולות

בוגרת תואר ראשון במחלקה לעיצוב אופנה, שנקר, רמת גן, ולימודי אופנה ב-UAL אוניברסיטה לאומנות, לונדון

״בשנת בשנת 2005 הקימה את מותג Maya Bash בתל אביב באזור גן החשמל ומאז ועד היום היום מעצבת ומייצרת קולקציות כחול-לבן לצד פרוייקטים אומנותיים ושיתופי פעולה עם יוצרים ישראלים. 

קו העיצוב שלה הינו מינימליסטי, נטול מגדר ומתאפיין בגישה דה-קונסטרוקטיבית לעיצוב. 

בש מאמינה בעשייה משותפת במטרה לחבר בין תעשיות שונות, לשלב ולפתח ידע ורעיונות עם אמנים מתחומים שונים ומפתיעים שיובילו ליצירות חדשות. 

מאיה בש
bottom of page